Nieuws van Driel

Interessante nieuwsberichten over Driel verzamelen we hier.
Op de pagina dorpsagenda vind je alle activiteiten en evenementen in Driel.

OVERBETUWE DOET IN BIJZONDERE TIJDEN

19-05-2020

OVERBETUWE DOET IN BIJZONDERE TIJDEN Juist nu de eigen buurt leuker, beter of mooier maken? In juni ontvangt elk huishouden een waardecheque van Overbetuwe Doet. Meld nu jouw idee aan en verzamel cheques om deze uit te voeren. Of doneer de waarde van jouw/jullie cheque aan het idee dat het meeste aanspreekt!

Doe mee aan de laatste online bijeenkomsten van Flexibel Bestemmen

23-04-2020

Volgende week zijn de laatste bijeenkomsten van project Flexibel Bestemmen. Dit project vanuit de Gemeente wordt niet getrokken door het Dorpsplatform Samen Driel, maar loopt wel parallel met onze eigen Dorpsontwikkelagenda. De projecten die de Drielenaren willen uitvoeren om het dorp te verbeteren, vragen in sommige gevallen een aanpassing van het bestemmingsplan. Dat regelt Flexibel Bestemmen. De bijeenkomst voor Driel is op donderdag 30 april van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Oud papier wordt zaterdag 4 april NIET opgehaald

24-03-2020

Op zaterdag 4 april wordt er geen oud papier ingezameld vanwege een beperkte inzetbaarheid van de SUEZ-chauffeurs. Zodra er een nieuwe datum is gepland laten we dat weten. Papierophalers Protestantse kerk Driel en b.s. De Meeuwenberg

Ronde Overbetuwe Doet uitgesteld

20-03-2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen leiden tot uitstel van Overbetuwe Doet. Het verzamelen van waardecheques leidt immers tot méér (fysiek) contact in een periode waarin we dat juist moeten beperken.De waardecheques worden daarom NIET in april bezorgd. De bezorging van de waardecheques wordt uitgesteld tot in ieder geval de 2e helft van mei, mits de maatregelen tegen die tijd zijn versoepeld

Vaders aan de slag met speelterreintje

17-03-2020

Op het speelterreintje achter de Patrijsstraat, hoek Baltussenweg, Slikkenburg waren zaterdag 14 maart omwonenden aan de slag met een uitbreiding van de speeltuin.

Feestelijke opening eerste Klompenpad XL: Nederrijnsepad

03-03-2020

Eindelijk is het zover. De opening van het Nederrijnsepad ofwel het eerste Klompenpad XL! XL staat voor extra lang want het nieuwe Klompenpad is 27 kilometer. Het Nederrijnsepad loopt langs beide zijden van de Nederrijn tussen het Lexkesveer en het Drielse Veer en gaat door uiterwaarden en beekdalen, over stuwwallen en dijken. Veerpontjes en een brug brengen de wandelaar naar de overkant. De feestelijke opening met een muzikale bijdrage van koor Couleur Locale vindt plaats op vrijdag 13 maart om 13.00 uur bij het startpunt Manege de Fruithof aan de Dorpsstraat 5 in Heteren.

Overbetuwe Doet: meld nu je initiatief aan!

03-03-2020

Heb jij een goed idee om jouw buurt leuker, mooier of beter te maken? Meld jouw idee eenvoudig aan op OverbetuweDoet.nl en verzamel voldoende waardecheques om het idee uit te voeren. Let op: de volgende Overbetuwe Doet waardecheque valt tussen 3-11 april op de deurmat en heeft een waarde van € 7,50. Meld dus nu je initiatief aan!

Driel is niet zomaar een dorp!

20-02-2020

Op uitnodiging van het Dorpsplatform kwamen op dinsdag 18 februari jl. ruim 80 enthousiaste Drielenaren naar De Oldenburg om de handen uit de mouwen te steken en werk te maken van alle ideeën die door de Drielse gemeenschap zijn aangereikt. Diverse werkgroepen gaan nu een aantal ingediende plannen uitwerken. Daarbij zullen de leden van het platform zoveel mogelijk ondersteuning geven,

Van enquêteresultaten naar concrete projecten. Tijd voor actie!

09-02-2020

Om de enquêteresultaten toe te lichten en geïnteresseerden vrijblijvend kennis te laten maken wordt op dinsdag 18 februari van 19:30 tot 21:30 een bijeenkomst georganiseerd in De Oldenburg in Driel. Alle Drielenaren zijn van harte uitgenodigd; de koffie en thee staan klaar.

SamenDriel.nl en het nieuwe bestemmingsplan kunnen elkaar versterken

28-01-2020

Driel heeft een nieuw bestemmingsplan nodig. In zo’n bestemmingsplan staan de afspraken over de ruimtelijke inrichting in ons dorp. Denk aan de afspraken over reclame, maar ook hoe hoog een gebouw mag zijn en waar winkels mogen komen. Speciaal voor Driel kijkt Project Flexibel Bestemmen naar wat de inwoners van Driel en de initiatiefnemers van het platform Samendriel.nl gemeenschappelijk en/of aanvullend voor wensen en plannen hebben.

Op 30 januari Inloopbijeenkomst Wiel van Driel / Vire Hof

02-01-2020

De Projectgroep Wiel van Driel/ Vire Hof nodigt alle Drielenaren uit om tijdens een inloop op 30 januari a.s. tussen 17:00 en 19:00 bij Zalencentrum Driessen te spreken met de ontwikkelaars die gaan bouwen en de woon-zorgeenheden ook gaan verhuren.

SamenDriel platform gaat online!

16-12-2019

De Dorpsraad in Driel ging in 2017 ter ziele door gebrek aan belangstelling. Deze maand volgt de herstart als dorpsplatform. Samendriel.nl moet Driel re-activeren. Op de kop af 1729 brieven met een eigen unieke inlogcode worden binnenkort bezorgd op alle woonadressen in Driel. Die code geeft toegang tot een enquête op de website.

RKSV Driel mag zich laten certificeren met het ARAG Fair Play certificaat

14-12-2019

RKSV Driel mag zich laten certificeren met het ARAG Fair Play certificaat, daarmee laat ze zien dat het arbitrage beleid binnen de vereniging in orde is. Anderhalf jaar geleden is Stefan Emons - scheidsrechter coördinator van onze vereniging - gestart met de aanvraag van het certificaat.

Concordia Driel doet mee met Sjors Creatief

13-12-2019

Cultuur- & Sportstimulering Nederland werkt samen met meer dan 100 gemeenten met als doel om hun inwoners op een leuke en laagdrempelige manier bekend te maken met het sportieve en culturele aanbod binnen de regio...