Over ons

Dorpsplatform Samen Driel

Wij zijn de stuwende kracht achter het realiseren van maatschappelijke verbeteringen in Driel, zodat Drielenaren geïnspireerd en geactiveerd worden om met hun eigen ideeën voor Driel aan de slag gaan.

Jouw idee, onze stuwkracht

Je hebt een goed idee voor Driel, maar hoe ga je dat realiseren? Hoe krijg je steun voor je idee, welke stappen moet je zetten en -vooral- waar moet je beginnen? Begin bij ons! Gebruik ons als de stuwkracht om jouw idee te lanceren en zo samen van Driel een nog fijner dorp te maken.

Wat is Samen Driel

Van Driel, Voor Driel, Door Driel

 • Dorpsplatform Samen Driel is een netwerk van Drielenaren die zich vrijwillig inzetten voor verbeteringen in ons mooie dorp.
 • Samen met jou beschikken we over de energie, de kennis, het organisatievermogen en het netwerk om goede ideeën werkelijkheid te maken.
 • We ondersteunen jou in het realiseren van jouw idee voor Driel in 4 stappen:
  1. Werk het idee uit, zodat je in 1 minuut kan uitleggen waarom het belangrijk is voor Driel!
  2. Toets of er vanuit het dorp voldoende steun is voor jouw idee; zien meer Drielenaren het nut, én wie willen zich hier met jou voor inzetten?
  3. Bepaal globaal de kosten en de grootste uitdagingen; wat heb je nodig en is de kans op succes groot genoeg?
  4. Als alle lichten op groen staan, gaat een projectgroep aan de slag! Vanuit het Dorpsplatform blijft altijd iemand aangesloten.
 • Het Dorpsplatform wil dit proces mogelijk maken door richting te geven, actief met je mee te denken en je te verbinden met de juiste mensen en (financiële) middelen.
 • We kunnen niet garanderen dat ieder idee succesvol wordt, en jij blijft zelf de motor van jouw idee, maar wij kunnen je wél extra stuwkracht geven!

Hoe werkt dat in de praktijk?

 • We zijn gestart met het opstellen van een ontwikkelplan voor Driel. Daarin verzamelen we eenmalig zoveel mogelijk goede ideeën en geïnteresseerde Drielenaren
 • Samendriel is online; dit is dé plek om alle ideeën van Driel met elkaar te delen en te toetsen. Ook vind je ons tijdens aantal bijeenkomsten in het dorp
 • Het Dorpsplatform zorgt ook daarna voor één centraal aanspreekpunt en organiseert dat projecten de ondersteuning krijgen die nodig is (binnen onze mogelijkheden)
 • Wil je jouw tijd en talenten ook inzetten om verbeteringen in Driel tot stand te brengen? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina!

Het team

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Nelis van Binsbergen
Sylvia Deneer
Bert Fierkens
Peter de Jonge
Olga Ophof
Jan van Rooijen (projectleider)

Doel van het
onderzoek in Driel

We willen samen met jou een Dorpsontwikkelplan opstellen voor Driel. Dat plan moet in maart 2020 klaar zijn. Daarna beginnen we samen met jullie aan de uitvoering van de meest kansrijke ideeën. We verzamelen nu zoveel mogelijk goede ideeën en Drielenaren die hiermee aan de slag willen, zodat we weten wat ‘leeft’ in Driel.

Dit begint met de vraag: wat denk jij dat Driel nodig heeft?